Celjski sejem 2019

Ekipa GPE se je tudi letos v okviru Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru predstavila na Celjskem sejmu MOS, področje tehnika. MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki vsako leto privabi več kot 800 neposrednih in 1400 zastopanih razstavljavcev ter več kot 100 000 obiskovalcev. Ni težko ugotoviti, da smo edini pripeljali formulo, ki je seveda pritegnila veliko pozornosti. Člani ekipe smo z veseljem odgovarjali na vprašanja obiskovalcev, pomagali mlajšim zlesti na sedež za fotografiranje in dijakom predstavljali povezavo projekta Formula Student s tehniškim študijem.

microsoftteams-image-1

Vse se je začelo v ponedeljek, ko smo odpeljali našo formulo v Celje, na prizorišče. V naslednjih dneh vse do nedelje pa so se člani ekipe menjavali tako, da sta bila vsak dan prisotna dva. Struktura obiskovalcev je res raznolika; od srednješolcev, ki sejem obiščejo v sklopu šolske ekskurzije, do podjetij, katerih zaposleni skupinsko obiščejo sejem, pa tudi družine. Že v prvih dveh dneh so organizatorji opazili porast obiska, največja gneča pa je običajno med vikendom, torej zadnja dva dni. Obiskovalci pridejo iz cele Slovenije, nekateri pa tudi iz tujine (pri nas se je ustavil Italijan). Med delovniki smo člani bili prisotni od devete ure zjutraj do šestih popoldne, v soboto do sedmih in v nedeljo se je kar zavleklo, saj smo formulo in razstavni prostor morali pospraviti in odpeljati nazaj v Maribor.

microsoftteams-image-2

Tovrstni dogodki so dobra priložnost, da predstavimo Formulo Student oziroma projekt Grand Prix Engineering javnosti. Mnogi so presenečeni in navdušeni nad študenti, ki dejansko v svojem prostem času sestavijo delujoč dirkalnik, ki sodeluje na evropskih tekmovanjih.

microsoftteams-image