Kaj smo počeli zadnje mesece? – recognition edition

V zadnjih mesecih smo uspešno začeli novo sezono, v kateri se nam je zgodilo že marsikaj na tehničnem in ekonomskem oddelku; od novih sponzorjev do težko pričakovanih delov formule, ki bo letos popolnoma nova, izdelana iz naših izboljšanih idej.

Po težkem načrtovanju, modeliranju in računanju sedaj sledi sama izdelava novega dirkalnika GPE18.  Začeli smo s spomladanskim čiščenjem delavnice, katerega smo uspešno izvedli pod vodstovom Ireneja, našo vodjo delavnice. Sedaj sledi izdelava dirkalnika, ki ga bomo predstavili v letošnji sezoni. Med našim delom pa smo vam pripravili nekaj prispevkov oziroma ‘highlight-ov’ trenutne sezone, v katerih smo predstavljali celoten projekt, delo in cilje. Naša prepoznavnost se je povečala na veliko različnih medijev, od televizijskih oddaj do spletnih portalov.

  • KOMOTAR MINUTA (14. oktober 2017)

V začetku oktobra smo se udeležili dogodka Komotar MEET, kjer smo predstavili našo formulo.

Komotar Minuta

  • MLADI MLADIM NA RADIO MARIBOR (25. oktober 2017)

Naši člani Klemen, Tejo in Irenej so predstavili projekt ter cilje za novo sezono dirkalnika GPE18. Celotno oddajo lahko poslušate tudi tukaj (8min in 15s za tiste, ki želijo samo novice o formuli. Oddaja Mladi mladim je na programu vsako sredo ob 18. uri.

mladi-mladim

  • PROJEKT FERI FORMULA

Študentski projekt s eje začel decembra 2016, prvič je bil predstavljen maja 2017. Ta stranski projekt se izvaja v sodelovanju s študenti Fakultete za računalništvo, elektrotehniko in informatiko. Študenti FERI-ja so prispevan star dirkalnik spremenili v formulo na električni pogon, prenovljenih pa je bilo tudi mnogo drugih komponent. Projekt je letos postal tesno sodelovanje ne samo na izdelavi novih dveh formul, našega dirkalnika GPE18 in njihovega predelanega dirkalnika na osnovi GPE14, ampak tudi na tekmovalnem vidiku, saj se imamo namen skupaj udeležiti tekmovanj v poletnem času.

Vabljeni k ogledu predstavitvenega videa.

  • SPONZORSKE VOŽNJE NA AMZS CENTRU NA VRANSKEM

Izvedli smo predstavitev pretekle sezone in si zadali nove cilje ter načrte za novo sezono. Začeli smo s krajšim intervjujem za oddajo Dobro jutro (začetek na 11 minuti). Za zaključek smo za volan posedli tudi naše sponzorje, ki so se dogodka udeležili. Na voljo smo imeli naš dirkalnik GPE17 in formulo iz projekta FERI.

sponzorkse1 sponzorkse2
sponzorkse3 sponzorkse4

Fotografija: Maruša Lešnik

  • INFORMATIVA IN INFORMATIVNI DNEVI

Sejem Informativa je potekal 26. in 27. januarja v Gospodarskem raztavišu v Ljubljani. Naš dirkalnik se z veseljem pokaže na stojnici Fakultete za strojništvo v Mariboru. Informativni dnevi FS MB so potekali 9. in 10. februarja, kjer so naši fantje predstavili formulo ter tudi študij strojništva.

  • FORMULA STUDENT – MARIBORSKI ŠTUDENTI, KI IZDELUJEJO DIRKALNE BOLIDE

Na spletnem portalu F1.si je odličen članek o našem projektu, pričakujemo pa lahko tudi tekoče novice iz sveta Formule Student poleg člankov Formule 1.

  • UGRIZNIMO ZNANOST (1. marec 2018)

Na SLO1 smo v oddaji Ugriznimo znanost gostovali ekipa UNI Maribor Grand Prix Engineering in naši kolegi iz Ljubljanske ekipe. Pogovarjali smo se o samih tekmovanjih Formule Student ter o naših preteklih uspehih in načrtih za prihodnost. Pridružila se nam je tudi ekipa Projekta FERI.