Napredek

Januar in februar 2021

Med januarjem se je celotna ekipa med drugim tudi intenzivno pripravljala na kvalifikacijske kvize za letošnja tekmovanja, ki so potekali 5.2. Le-te smo uspešno odpisali in zato se bomo tekom poletja lahko udeležili tekmovanj na Nizozemskem, Madžarskem, Češki in Hrvaški.
Zaradi zaprtja naše delavnice smo izdelavo začeli pri naših sponzorjih in od doma. V sklopu informativnih dni Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru smo predstavljali svoj projekt bodočim študentom in študentkam, pri čemer smo kot običajno pritegnili veliko zanimanja.
porocilo-januar-in-februar-2021

December 2020

Delo od doma smo nadaljevali tudi skozi praznični december. Osredotočili smo se predvsem na načrtovanje izdelave dirkalnika, nadaljevanju razvoja aerodinamike in konceptnih projektov, ter pripravi ostale opreme potrebne za izvajanje projekta. V sklopu priprave na izdelavo smo nekatere elemente dirkalnika optimizirali za lažjo izdelavo. Začeli smo tudi s pripravami na kvalifikacijske kvize, ki bodo potekali v začetku februarja.
porocilo-december-2020

November 2020

Zaradi zaprtja delavnice je delo v preteklem mescu potekalo od doma. Največ časa smo namenili reviziji dizajna sistemov dirkalnika, s katero smo želeli odpraviti morebitne napake in dodatno optimizirati določene sisteme. S 30.11. smo zamrznili dizajn dirkalnika. Lotili smo se tudi popisa vseh komponent dirkalnika in določanja velikosti surovcev. Zadnji vikend meseca smo se udeležili dveh spletnih predavanj (FSG academy – Simulations in Formula Student Symposium) in s tem pridobili veliko novega znanja, ki nam bo koristilo pri izdelavi letošnjega dirkalnika in še posebej pri načrtovanju naslednjega.
porocilo-november-2020

Oktober 2020

V mescu oktobru smo po zamenjavi vodstva pričeli z novo sezono. Do zaprtja delavnice zaradi drugega vala epidemije COVID-19 smo se posvetili delu v delavnici. V sredini oktobra smo sprejeli 13 novih članov in jih začeli uvajati v projekt. Po zaprtju delavnice smo se posvetili pripravi na izdelavo, prenovi dizajna in pripravi seznama komponent ter potrebnega materiala. Bolj podrobno si lahko o naših aktivnostih preberete v spodnjem poročilu.
porocilo-oktober-2020